Koop- en kooktips: Plantaardige kipstukjes
Iets waar je eigenlijk niet onderuit kan wanneer je overwegend plantaardig gaat eten, is het kopen van vleesvervangers. Plantaardige gehaktballen, cordon bleus, vissticks. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een plantaardige variant van te vinden.
Veelzijdig verrukkelijk
Een vleesvervanger die ik standaard in de koelkast heb liggen zijn plantaardige kipstukjes. Want zeg nou zelf, iedere maaltijd wordt hier toch lekkerder van. Een verspakket madras, een goed gevulde pasta of een pita döner. Plantaardige kipstukjes passen overal goed bij en geven net even een extra bite aan jouw favoriete gerecht.
Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Creatief vervangen
Maak jij nu vaak gebruik van verspakketten die kipstukjes voorschrijven? Bedenk dan eens hoe makkelijk je die kipstukjes kunt vervangen voor plantaardige kipstukjes. Zo vervang ik bij mijn favoriete verspakket van de Jumbo voor Kebab de kipstukjes voor plantaardige kipstukjes. Ook vervang ik de zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus voor de plant-based knoflooksaus van Remia. Zo zet je met een paar kleine aanpassingen een heerlijk plantaardig gerecht op tafel.
Aankooptip
Vrijwel iedere supermarkt verkoopt vegetarische of plantaardige kipstukjes. Wat is dan het verschil tussen die twee? Vegetarische kipstukjes kunnen ingrediënten bevatten die niet 100% plantaardig zijn, zoals ei. Bedenk dus goed of je voor 100% plantaardige kipstukjes wilt gaan, of een oogje dichtknijpt onder de noemer ‘overwegend plantaardig eten’.

Zelfs plantaardig blijft een pita döner een feestje.