| | | | |

Recept voor plantaardige burger

Wat is er nu lekkerder dan na een dag hard werken een bord met twisterfriet en een dikke burger voorgeschoteld krijgen. En ook dat kan als je plantaardig eet!

Burgerkeuze
De burger die je ziet op de foto is gemaakt met de Vegan Sweet Chili Burger van de Jumbo. Uiteraard kun je zelf kiezen wat voor plantaardige burger jij het lekkerst vindt om een vet belegd broodje mee te maken. Zo kun je er bjivoorbeeld voor kiezen om zelf een boekoeloekoeburger te maken. Keus genoeg!

Broodjeskeuze
Omdat ik probeer zo weinig mogelijk tarwe te eten, heb ik gekozen voor de glutenvrije hamburgerbroodjes van Schär. Wanneer je deze even warm maakt in de oven, doormidden snijdt en even aanbakt in een pan zijn ze heerlijk als hamburgerbroodje. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een ander (afbak)broodje, zoals een Italiaanse bol.

Loopt het water je al in de mond? Hieronder vind je het recept.

Recept voor plantaardige burger

Recipe by Freak on Delight
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale bereidingstijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 2 stuks plantaardige burgers naar keuze

  • 2 stuks (afbak)broodjes naar keuze

  • 40 gram rucola

  • 1 rode ui

  • 2 plakken plantaardige kaas

  • Mayoneur Truffle Mayo (naar smaak op burger)

  • 300 gram Lamb Weston Twister Fries Seasoned

  • olijfolie (voor invetten pan)

  • plantaardige bakboter (voor invetten pan)


Bereidingswijze

  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Vet een koekenpan of hapjespan in met olijfolie. Wanneer de olijfolie verwarmd is, voeg een klont plantaardige bakboter toe en laat deze smelten. Voeg de rode ui al roerend toe en bak aan op middelhoog vuur, tot ze beginnen te verkleuren en zacht zijn geworden. Wanneer de rode ui klaar is, dek goed af met een deksel zodat de rode ui warm blijft.
  • Bereid de twisterfriet zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bereid de plantaardige burger zoals aangegeven op de verpakking. Leg +/- 2 minuten voor de burger klaar is een plak plantaardige kaas op de burger en leg een deksel op de pan. Zo smelt de kaas over de burger heen.
  • Bak de (afbak)broodjes zoals aangegeven op de verpakking.

    Tip: Wanneer je de glutenvrije hamburgerbroodjes van Schär gebruikt, raad ik aan om de broodjes 5 minuten af te bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Zo worden de broodjes net iets zachter en minder droog.
  • Snijd de broodjes doormidden. Smeer naar smaak de truffelmayonaise op beide kanten van het broodje. Beleg het broodjes vervolgens met de rucola en de gebakken rode ui. Leg hier de plantaardige burger met de gesmolten kaas op. Leg de bovenkant van het broodje hier bovenop.
  • Serveer de burger samen met de twisterfriet.
  • Eet smakelijk!

Notities

  • De uitgelichte foto bovenaan deze pagina en de foto van de plantaardige burger bovenaan dit receptenblok zijn gemaakt door en eigendom van © 2024 Freak on Delight.

Vergelijkbare berichten