| | | |

Koop- en kooktips: Linzenwafels

Zoals ik in mijn blog ‘Een herbivoor die frikandellen eet’ heb uitgelegd probeer ik zo min mogelijk tarweproducten te eten. Een grote uitdaging voor het Hollandse meisje in mij, nu ik van jongs af aan gewend ben om mijn boterhammetjes te eten.

Alternatief voor bammetjes
Het was best lastig om tot een goed alternatief te komen. Na lijnzaadcrackers, koolhydraatarm brood en glutenvrije wraps geprobeerd te hebben, kwam ik uit bij linzenwafels. En dat bleek een schot in de roos.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

© 2024 Freak on Delight

Zeezout voor extra smaak
Deze linzenwafels zijn qua structuur vergelijkbaar met rijstwafels. Het linzenmeel is op smaak gebracht met wat zeezout, wat net wat extra smaak geeft. Dit zorgt ervoor dat de linzenwafels heerlijk te combineren zijn met verschillende spreads en groenten.

Beleggen maarrr
De mogelijkheden zijn dus eindeloos qua beleg. Ik vind het zelf heerlijk om de linzenwafels te beleggen met hummus en plakjes komkommer of avocado. Dit kan natuurlijk ook een lekkere groentespread, plantaardige vleeswaren of 100% pindakaas zijn.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

© 2024 Freak on Delight
Onder het mom ‘overwegend’ plantaardig eten moet een eitje op linzenwafels op zijn tijd kunnen.

Kooptip
Linzenwafels zijn een heerlijke vervanger van je boterhammetjes in de ochtend, tussen de middag of bij een soepje tussendoor. Omdat je ze met van alles kunt beleggen, raak je er zeker niet snel op uitgekeken. Zelf koop ik vaak de linzenwafels van Leev Bio. Die zijn gewoon te koop bij de supermarkt. Dus wil je eens wat anders dan bammetjes proberen? Ik zeg: doen!

© 2024 Freak on Delight

Vergelijkbare berichten